Over ons

Welkom bij groepspraktijk Ter Biest! We zijn met 6 psychologen. We specialiseren ons dagelijks om u (kinderen, jongvolwassenen en volwassenen) te kunnen helpen.

Bekijk hier onze psychologen. 

Onze psychologen

Charlotte Bourgeois

Psycholoog en Seksuoloog

Mijn naam is Charlotte Bourgeois. In 2018 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als Klinisch Psycholoog. Daarna volgde ik de tweejarige permanente vorming seksuologie (UGent, UZGent), gecombineerd met een specifieke lerarenopleiding in de Psychologie.

Na mijn studies begon ik als docent aan de Arteveldehogeschool. Hoewel ik genoten heb van het lesgeven, bleef de klinische praktijk mij aantrekken. Dit leidde ertoe dat ik als vrijwilliger aan de slag ging bij AWEL, de kinder- en jongerentelefoon.

In 2020 maakte ik de overstap terug naar het hulpverleningswerkveld. Ik deed waardevolle ervaring op bij het OndersteuningsCentrum Jeugdzorg (OCJ), waar ik werkte met kinderen, jongeren en iedereen in hun omgeving. Momenteel werk ik als psycholoog in hoofdberoep bij Veilig Huis, waar ik slachtoffers en daders van intrafamiliaal geweld begeleid, zowel individueel als in groepstrajecten (in de vorm van lotgenotegroepen).

Vanaf juli 2024 versterk ik ook het team van Groepspraktijk Ter Biest als klinisch psycholoog. Jongeren en (jong)volwassenen kunnen bij mij terecht met allerlei zorgen, vragen en moeilijkheden. Of je nu worstelt met spanningen, onzekerheden, een algemeen negatief gevoel of een zeer concreet probleem, samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt. Samen kan je immers soms meer verwezenlijken dan alleen. We werken stap voor stap aan jouw hulpvraag om zo de juiste richting voor jouw individueel traject te vinden.

Mijn kennis en ervaring bevindt zich vooral rond thema’s als identiteitsontwikkeling, zelfbeeld en relaties. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor thema’s als verlies, trauma, existentiële vragen, … In mijn aanpak gaan we op jouw tempo op zoek naar sterktes en werkpunten en kijken we naar wat zich afspeelt tussen jou en anderen rondom jou.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

Ik ben erkend psycholoog (inschrijvingsnummer: 952141410)

 

Sophia De Rycke

Psycholoog en seksuoloog

Mijn naam is Sophia De Rycke. Al van zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door het gedrag van de mens en de werking van het menselijk brein. Talrijke vragen hielden me bezig. Ik wou meer te weten komen over het hoe en waarom van gedachten, gevoelens en gedrag. Hoe gaan mensen met zichzelf, maar ook met anderen om? En, hoe kunnen wij hen zo goed mogelijk ondersteunen wanneer zij hierin vastlopen?

Gedreven door mijn interesse in psychologie besloot ik aan de UGent te gaan studeren waar ik in 2021 mijn Master in de Klinische Psychologie behaalde. Na deze studie wou ik mijn kennis graag nog verder uitbreiden en volgde ik nog de tweejarige opleiding Master in de Seksuologie aan de KU Leuven.

Vanaf januari 2024 ga ik als klinisch psycholoog aan de slag bij Groepspraktijk Ter Biest waar zowel jongeren als volwassenen bij mij terecht kunnen.

Tijdens de begeleiding vind ik het belangrijk om een therapeutische relatie op te bouwen die voor jou veilig aanvoelt en waarbij je volledig jezelf mag en kan zijn. Er is ruimte voor ieder zijn authentiek verhaal. Samen bekijken we wat voor jou moeilijk loopt en gaan we op zoek naar inzicht en  handvaten die voor jou helpend kunnen zijn om je welbevinden opnieuw te verhogen.

Op ons levenspad komen we verschillende obstakels en hindernissen tegen. De één al wat moeilijker en uitdagender dan de andere. Wanneer je het gevoel hebt dat je er even niet meer aan uitgeraakt, ga ik als klinisch psycholoog graag samen met jou op pad om ondersteuning te bieden bij jouw zoektocht. 

Ward Mergan

Psycholoog

Hallo, ik ben Ward Mergan. Ik studeerde met onderscheiding af aan de Universiteit Gent als klinisch psycholoog en ben erkend door de Psychologencommissie (931127939).

Na mijn studies ging ik aan de slag bij het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). Ik zoek er een antwoord op verschillende leer-, gedrags- en emotionele moeilijkheden. Hiervoor werk ik samen met de kinderen en jongeren zelf, maar ook met ouders, leerkrachten en andere hulpverleners.

Tussendoor school ik me nog steeds bij in diverse opleidingen en workshops. In 2019 rondde ik een tweejarige opleiding ‘diagnostiek bij kinderen en jongeren’.

Kinderen, adolescenten en hun omgeving kunnen bij mij aankloppen met verschillende moeilijkheden. Voorbeelden zijn angstige of depressieve gevoelens, piekeren, laag zelfbeeld of perfectionistisch denken. Sommigen ervaren moeilijkheden bij het omgaan met anderen of met hun eigen emoties. Ouders kunnen ook bij mij terecht met vragen omtrent storend gedrag of opvoedkundige vragen.

Twijfel je of je met jouw specifieke vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op via telefoon of mail om dit te bespreken!

Elena Makarova

Psycholoog

Mijn naam is Elena Makarova. Ik wist al heel snel dat ik met mensen wil werken. Na het behalen van diploma Bachelor in de Orthopedagogie, ging ik verder Psychologie studeren aan de Universiteit Gent. Sinds kort werk ik als Klinisch Psycholoog in de groepspraktijk Ter Biest.

Vanuit mijn passie om mensen te helpen plaats ik mijn cliënten altijd centraal. Tijdens de sessies gaan wij samen op zoek naar de factoren die jouw leven nu even uit balans brengen. Het unieke van jou als persoon en jouw situatie zorgen ervoor dat elke begeleiding weer anders uitziet voor verschillende mensen. Met respect voor je eigen tempo bekijken we samen wat je nodig hebt om opnieuw controle te krijgen over je eigen leven.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (inschrijvingsnummer 792135649).

Lien Van Speybroeck

Psychologe

Mijn naam is Lien Van Speybroeck. Sinds 2000 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de
Universiteit Gent. Ik ben erkend psycholoog met visumnummer 340860.

Steunend op een jarenlange werkervaring in begeleiding van uiteenlopende problematieken, vertrek
ik hierbij vanuit een oplossingsgerichte, wetenschappelijk onderbouwde benadering. Na een eerste
verkenning van de problemen en verwachtingen, reiken we tijdens de begeleiding op korte termijn
concrete handvaten aan om binnen de eigen context ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en
positieve punten en/of nieuwe mogelijkheden te (her)ontdekken. Op die manier helpen we het
aandeel van de problemen doelgericht te verkleinen en het mentaal welzijn te vergroten.

Stefanie Martin

Psychologe

Mijn naam is Stefanie Martin. Na mijn secundaire schooljaren die ik volgde in het Sint-Bernardus College te Oudenaarde, ging ik Klinische Psychologie studeren aan de Universiteit van Gent.

In verschillende centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) bouwde ik ervaring op, zowel in het werken met leerlingen/kinderen, als met ouders en leerkrachten/volwassenen. Na enkele jaren ervaring in de CLB wereld, besloot ik om in bijberoep een eigen praktijk te starten als psychologe.

Intussen ben ik nog steeds even enthousiast dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik ben erkend door de Psychologencommissie (902113873) en ben aangesloten bij de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen (VVKP). Verder heb ik ook een erkenning in het Register van Vlaamse klinische psychologen. Zie onderstaande linken:

Daarnaast werk ik samen met verschillende andere disciplines: dit zowel in mijn eigen groepspraktijk Ter Biest, als in groepspraktijk Medined (Nederenamestraat 149, 9700 Oudenaarde): daar werk ik samen met 5 huisdokters, verpleegkundige, diëtiste, logopediste en pedicure.

Ondertussen investeer ik nog verder in extra bijscholingen, opleidingen, boeken en cursussen. Op deze manier wil ik garant staan voor een professionele hulpverlening, want een mens kan altijd bijleren.

Lise Verhulst

Psychologe

Mijn naam is Lise Verhulst, in 2013 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent.
 
Na mijn studies ging ik aan de slag in MFC Wagenschot, een centrum voor jongeren met gedrags- en emotionele problemen. De problematieken waarmee ik in aanraking kom, zijn divers en vaak complex. Samen met mijn team probeer op zoek te gaan naar een gepaste aanpak op maat van elke jongere. Uiteraard werk ik hiervoor ook samen met de belangrijke personen die rond de jongeren staan: ouders, leerkrachten, hulpverlening, etc.
 
Naast mijn hoofdberoep, werk ik eveneens als psycholoog in Groepspraktijk ter Biest. (Jong)volwassenen kunnen bij mij terecht voor vragen omtrent allerlei moeilijkheden. Elk individu is anders en heeft andere noden. Vandaar vind ik het heel belangrijk om de persoon die voor mij zit goed te leren kennen zodat we samen op pad kunnen gaan, op zoek naar een passende oplossing.
 
Ik specialiseer mij ondertussen verder in EMDR. Dit is een vorm van therapie die pijnlijke of onverwerkte herinneringen uit het verleden helpt verwerken. Ben je slachtoffer of getuige geweest van een ongeluk of van een ramp? Heb je een trauma meegemaakt? Heb je vaak last van angst? Voel je je een mislukking of waardeloos? Dan kan EMDR je misschien helpen.
Wens je hierover meer uitleg? Vraag dan gerust naar een foldertje in de praktijk of surf even naar de website van Integrativa (https://integrativa.be/spip.php?page=carte-therapeutes&lang=nl) of EMDR Belgium (https://emdr-belgium.be/).
 
Ik ben erkend door de Psychologencommissie (892125325) en ben EMDR-practioner i.o.

Charlotte Verpoest

Psychologe

Mijn naam is Charlotte Verpoest. Al van jongs af aan ben ik enorm geïnteresseerd in de psychologie van de mens:
Wat maakt een mens nu net mens? Hoe gaat hij om met de grote vraagstukken en uitdagingen in het leven?
Wat leren zijn gedragingen, gedachten en gevoelens ons? Hoe verhoudt hij zich t.o.v. zijn omgeving en naasten? Ik heb me dan ook steeds geroepen gevoeld om anderen bij te staan in de eindeloze zoektocht die het leven is.

Vanuit mijn interesse, ging ik enkele jaren geleden studeren aan de Universiteit van Gent, waar ik mijn diploma behaalde als Master in de Klinische Psychologie. Officieel erkend door de psychologencommissie (942123104), werk ik sinds kort als zelfstandig psychologe in bijberoep in Groepspraktijk Ter Biest in Leupegem.

Daar waar ik mij voornamelijk laat inspireren door de psychoanalyse van Freud en Lacan, probeer ik toch steeds eclectisch te blijven denken en te puren uit het veelvoud aan therapeutische werkwijzen. Samen bekijken we hoe onze gesprekken voor jou zin- en betekenisvol kunnen zijn.

Emma Goemaere

Diëtiste

Mijn naam is Emma Goemaere. Ik ben geboren in Waregem waar ik momenteel nog steeds woon. Na mijn middelbare studies koos ik ervoor om verder te studeren voor de richting voeding- en dieetkunde aan de hogeschool ‘Odisee’ te Gent. Na mijn studies heb ik nog een specifieke lerarenopleiding gevolgd.
Doelgroep: Jongeren, volwassenen en ouderen
Specialistaties: vermageringsdieet, ondervoeding, sportvoedingsadvies, vegetarisme,…
Ik deed al ervaring op op verschillende terreinen: AZ Jan Palfijn, Infraligne, Onderwijscentrum Gent (project Burger Boef) WZC Huize Zonnelied.

Ik volgde ook al verschillende bijscholingen en infoavonden:

  • Tolerantie medische voeding (Nestlé)
  • Symposium Voeding en kanker (KU Leuven)
  • Voordracht omgekeerde voedingsdriehoek
  • Yoga

Sinds september 2019 besloot ik om in bijberoep te starten in de praktijk van Stefanie Martin ‘Groepspraktijk Ter Biest’ als diëtiste. Het is altijd al mijn droom geweest om mensen te helpen en ergens bij te begeleiden. Tot ik mijn passie vond bij voeding. Ik wil mensen coachen bij het vinden van een aangepast voedingspatroon op maat van die cliënt en samen op zoek te gaan naar oplossingen om tot een gezond levenspatroon te komen. Hierbij is een holistische mensenvisie heel belangrijk.

Ik hou ervan om lekker en gezond te eten. Om zoveel mogelijk actief te zijn, de fiets te nemen wanneer het kan. Samen met vrienden gaan zwemmen en wekelijks aan Yoga te doen om helemaal tot rust te komen in al de drukte. Beweging zit in dag dagelijkse activiteiten, je moet het niet altijd ‘te’ groots zien.

Zoals een Griekse filosoof beweerde: “het ultieme geheim van genieten is beperken, er bewust mee omgaan”. Zo is mijn motto: “eet wat je wil, maar met mate.”

Andere Psychologen

Psycholoog Natacha Aleksic is momenteel niet meer beschikbaar binnen onze groepspraktijk, wij verwijzen u graag door naar één van onze andere psychologen. 

Groepspraktijk Ter Biest is momenteel een groepspraktijk van 6 psychologen.

We bieden begeleiding aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Graag willen we onze groepspraktijk verder uitbouwen met nog een extra psycholoog voor de volwassenen.

Wij vragen:
– Diploma master in de psychologie
– Minimum 2 jaar ervaring in het werkveld
– Bereidheid om in te stappen in de nieuwe conventie van het ELP project
– Zelfstandig statuut of bereid dit aan te vragen
– Een engagement van minimum 1 dagdeel per week (vm/nm/avond)
– Een goede portie enthousiasme en professionaliteit
– In staat zijn om zowel zelfstandig als in team je steentje bij te dragen
– Een langdurig engagement

Wij bieden:
– Een dynamisch team
– Ongeveer 2 maandelijkse teamvergadering
– Steeds de mogelijkheid tot intervisie en ondersteuning
– Een gezellig ingerichte praktijkruimte
– Bekendmaking, netwerk, contacten en website
– Vlotte instroom nieuwe cliënten
– Flexibele invulling werkuren ( je bepaalt zelf welke uren je wil werken)
– Mogelijkheid tot uitwerken van eigen projecten

Bij interesse: stuur je CV en motivatiebrief door naar Info@stefaniemartin.be
Voor meer informatie, neem contact op met: Stefanie Martin
Coördinator groepspraktijk Ter Biest
Dries ter Biest 27, 9700 Oudenaarde
0495 16 04 95.